Carl Axel dog 1891 och firman övertogs av Kristina Charlotta och sonen Leonard. Leon. utförde bl a taktäckningen av Noras nya stationshus, lok- och vagnverkstäderna vid järnvägen och vattentornet. Han arbetade även med kyrkor såsom Ervalla och Järnboås samt, naturligtvis, med de många hyttorna i Nora bergslag. Vid Hammarby bruk hade han ständigt en arbetare sysselsatt.
Leon. övertog firman 1898 och ändrade då namnet till Leon. Sandberg Bleck- och Plåtslageri & Bosättningsaffär. Anledningen till att ordet bosättningsaffär tillkom var att sortimentet nu utökats med glas, porslin och presentartiklar. De första kända leverantörerna var Nymans Porslinsmåleri i Örebro och Gustavsbergs Porslinsfabrik. För bosättningsaffären hyrde man nu en affärslokal på Prästgatan 8 och affären förestods av Leons bror Ivan. Vid dennes död 1905 flyttades butiken hem till Storgatan 5 för att efter några år flytta till hörnet Prästgatan/Rådstugugatan där AB Bergslagsbanken haft sina lokaler. Dessvärre dröjde det inte många år förrän affären återigen tvingades flytta. En ny bank var intresserad av lokalen och Leon. sades överraskande upp för omedelbar avflyttning. Än en gång forslades hela lagret till Storgatan 5. Vid den här tiden intresserade Leon. sin bror Casper Frithiof Sandberg (grosshandlare i Västerås) för att köpa den s k Malmbergska gården med adress Storgatan 12-14 vilket också skedde 1918. Affären fick då sin lokal med ingång från Rådstugugatan (dvs där vi idag har vår köksavdelning). Den lokalen lämnades dock och 1924 flyttade man in i nuvarande lokal längs med Storgatan.
Leon. gifte sig 1904 med Lovisa Andersson och de fick sönerna Axel 1905 och Frithiof 1914.
I den gamla bleckslagarverkstaden på Storgatan började man 1957 tillverka bruks- och presentvaror av trä och med tiden också den mycket populära Bergsmansljusstaken. När lokalerna började bli för små köptes ICA-Hakonbolagets fastighet på Kungsgatan 5 och 1968 inregistrerades Sandberg Art Center AB
Frithiof var mycket involverad i det praktiska arbetet på Sandberg Art Center, men reste även som försäljare. De administrativa sysslorna rörande såväl affärerna som verkstaden sköttes av Frithiofs hustru Siv. Eftersom Nora kan anses ha varit firmans nav fanns här alltid sysslor av olika slag både vad gällde verkstaden och de tre affärerna. Hit kom både Axel och Ivan ofta för att dels delta i det praktiska arbetet, dels för att tillsammans med Frithiof och Ingrid diskutera vad som var aktuellt i firman Bosättningsaffären i Nora förestods av Axels dotter Ingrid, som arbetade i där fram till 2006. Sandberg Art Center och fastigheten på Kungsgatan 5 såldes 1991.