GODA RELATIONER

Det är en hel del som spelar in för att ett företag ska leva vidare på det sätt som vårt har gjort. En förutsättning är goda relationer till leverantörerna. Det är med stolthet som vi med hjälp av vårt arkiv kan visa många exempel på det. En av de firmor som vi fortfarande gör affärer med är Skultuna, den första fakturan därifrån är från år 1900. Några andra exempel är Gustavsberg 1902, Reijmyre 1907, Rörstrand 1909, Kosta 1911, Gense 1913, Nittsjö 1933 och Orrefors 1937.

I snart 300 år har Rörstrands varit synonymt med kvalitet och gott hantverk. Tallrikarna och serviserna från Rörstrand har gått i arv, blivit släktklenoder, klassiker, samlarobjekt och skrivit in sig i svensk designhistoria. Kanske för att vi alltid förstått att kvalitet inte bara handlar om att hålla och fungera över lång tid.
rorstr_log

Gustavsberg tillverkar äkta porslin såsom serviser och konstgods i benporslin och stengods. Ingegerd Råman, Signe Persson Melin och Stig Lindberg är exempel på konstnärer bakom vår design. Fabriken, som är Sveriges enda porslinsfabrik, märker sitt porslin med det välkända ankarmärket samt tillverkningsår.
gustafsberg_log

Namnet Gense är en förkortning av Gustav Eriksson NySilverfabrik Eskilstuna. Världen över förknippas Gense med högkvalitativa bestick som gör vår vardag lite vackrare. Företaget har en lång, spännande historia och är idag en av Europas ledande besticktillverkare. 
gense_log

I dagens samhälle är vi vana vid ett högt stressigt tempo, produkter som blir inkuranta inom ett år och massproducerade produkter tillverkade i fjärran öster. Hos oss i Skeppshult råder andra premisser, här har vi handgjutit våra produkter sedan 1906 enligt gamla traditioner.
Utskrift

När den första glasugnen tändes i Målerås år 1890 inleddes en epok där kunnandet och yrkesstoltheten förts vidare i generationer. På Målerås Glasbruk ges nydanande skaparkraft stort utrymme. Innovativa formgivare i samspel med skickliga glasblåsare, glasmålare och gravörer förnyar glasets formspråk bortom det möjligas gränser.
maleras_log

Alla Globalknivar är gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan knivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket.
global_log

Vad som började som ett glasbruk i finska Iittala är idag ett företag som kan se tillbaka på generationer av vackra och ändamålsenliga bruksföremål, formgivna för att berika människors vardag.
iittala

Orrefors glasbruk grundades 1898 på samma plats man sedan 1726 bedrivit järnbruk. Samma år som glasbruket grundades byggdes en hytta för tillverkning av tekniskt, medicin-, servis och hushållsglas för att ta tillvara på spillved och arbetskraft. Glaset ersatte nu den mindre lönsamma järnbruksdriften.
orrefors_logo